Reke i vinterdrakt

Jeg har brukt mye tid på jakten etter sjøørreten, både med og uten fluestang. Når vi nå går inn i den kalde tida vil jeg gjerne dele noen tips omkring dette fisket, og først ut er en forholdsvis enkel bindebeskrivelse av en rekeimitasjon som jeg bruker mye når vanntemperaturen daler. Fargene rosa, hvit og oransje har vist seg å være klare favoritter i kaldt vann. Flua jeg nå skal presentere inneholder to av de.

Materialliste:

  • Hvit eller rosa bindetråd i str. 10/0 – 12/0
  • Ahrex NS 150 #4
  • H2O Krystal Flash Pearl
  • Icedub UV Pink
  • Teal Flank Feathers
  • CDC Feathers White
  • Easy Shrimp Eyes Ultra Fluo White
  • FlyCo Shrimp Shells
  • 0,20 monofilament 

 

Slik går du frem:

Start innbindingen akkurat der hvor skaftet gjør en knekk. Hvorfor skal jeg forklare litt senere. Bind inn en mallardfjær i en forholdsvis grei størrelse på linje med krokspiss. Ta en liten bunt dubbing som du drar ut flere ganger slik at du får fordelt fibrene i lengderetningen. Bind inn dubbingen slik at du får like lange fibre på hver side av innbindingspunktet. Ta et par slakke runder, og fordel dubbingen rundt krokskaftet. Brett så dubbingen tilbake og bind det godt inn.

Ta en cdc-fjær i god størrelse og bind inn den tynne delen av fjærstammen. Jeg pleier ofte å klippe en trekant som gjør det enklere å binde inn fjærmaterialet. Er fjærstammen stiv så kan et triks være å dra fjærstammen noen runder mellom fingrene hvor du presser neglene imot. Brett alle fibre mot krokbøy og hackle det rundt slik at hver runde havner rett foran forrige runde.

Så legger du inn dubbing som formes som en liten dubbingball. Hvorfor skal jeg forklare i neste steg. Gre dubbingen godt ut slik at den blander seg godt inn med cdc-fibrene. 

Bind inn øyne rett foran dubbingballen. Når du gjør dette vil dubbingen støtte øynene slik at de alltid vil holde seg opp og ut fra kroppen på flua. Stammen til øynene klippes av ved knekken i krokskaftet. Legg på lynlim eller tilsvarende over stammen til øynene og bind den godt inn.

Bind inn et strå Krystal Flash midt på lengden og fordel de bakover.

Bind inn monofilament på ca. 10cm. Dette skal brukes til å feste ryggskjoldet.

Deretter legger du inn dubbing på knekken til krokstammen. Grunnen til dette er at man oppnår en fin tapering av flua. Dubb deg tilbake mot øynene, og frem mot krokøyet. Gre dubbingen godt ut.

Bind inn ryggskjoldet. Legg ryggskjoldet stramt bakover og bind inn monofilament frem mot krokøyet. På denne størrelsen passer det godt med 5 surringer. Bind den stramt og godt inn. Ryggskjoldet kan med fordel dekkes med et lag UV-lim, men er ikke nødvendig.

Klipp av overskytende og dekk det resterende med bindetråd.

For å forsterke flua anbefales det at man legger et lag lakk eller lim rundt hodet. 

Skitt fiske!

– Erlend

 

Produktene som ble brukt finner du her:

Nettstedet bruker cookies for å bedre møte dine forventninger. Hvis du ikke aksepterer cookies, kan du deaktivere den i innstillingene til nettleseren din. Men det er en risiko for at enkelte funksjoner på jansakshaugsport.no ikke vil fungere korrekt.