Lokkejakt på Rev

Lokking på vinterstid

Vinteren er en fin tid for å lokke på rev. Tilgangen på mat er dårligere og reven kan fort la seg lure av ei lokkefløyte. Fløyter som lager hareskrik og fløyter som etterligner skadet fugl er nok de beste alternativene for lokking på vinteren. Men her er det ingen fasit. Viktigste med ei lokkefløyte er ikke nødvendigvis hvilket merke det er, men at DU mestrer å blåse de riktige lydene i den fløyta du har. Vi har tatt inn noen av Christoffer Clausen’s lokkefløyter og under vil du finne ett utvalg av fløyter som skal gi deg hareskrik og lyden av skadet fugl.

De «lukkede» fløytene er en del enklere og bruke en fløytene med membran. Variasjonen i lydene du lager kan være større på ei fløyte med membran, men den krever også en del mer trening.

Musepip kan også være en joker om du får respons på hareskrik eller fugleskrik fløyta men ikke klarer å få reven helt inn på skuddhold. Da kan noen enkle musepip få den de siste meterne som gjør at du plutselig kan få en skuddsjanse.

En fløytesnor gjør det enkelt og holde orden i lokkefløytene og gjør også at de lettere tilgjengelig.

Huskeliste!

  • Tenk på vindretning før du velger post
  • Vent til det er optimale forhold
  • Kamufler deg
  • Lær å blåse i fløytene før du setter deg på post
  • Vær stille
  • Kle deg etter temperaturen

Kjenn din besøkelsestid. Reven er mest aktiv om natten. Så tidlig morgen og sent på kvelden er den beste tiden å jakte på. Om det er snø så er også nattejakt under fullmånen ett godt alternativ.

Reven er ikke spesielt glad i mye snø og orker sjelden og vasse gjennom dyp snø for å sjekke hva lokkelydene dine er. Sterk vind er heller ikke spesielt gode forhåld da reven kan sanse deg på lang avstand samt at lokkelydene bærer mye dårligere i sterk vind. Så tenk på dette når du skal ut å lokke. Ikke lokk under dårlige forhold. Det kan ødelegge plassen for fremtidig lokking når det skulle være gode forhold 🙂

Cookies settings
JAN SAKSHAUG SPORT AS cookies-innstillinger
×